Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer bedrijven die kiezen voor een professionele website. Dit is logisch, een website is namelijk het visitekaartje van een bedrijf. Dit komt voornamelijk doordat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van het internet. Hierdoor zullen veel potentiële klanten eerst jouw website bezoeken. De kans is groot dat dit extra klanten en daardoor ook extra omzet oplevert. Voor iedere ondernemer is dit essentieel. Ben je een startende ondernemer en ben je op van plan om binnenkort een eigen website te bouwen? Houdt dan rekening met de volgende tips.

Uiterlijk van de website

Allereerst het uiterlijk van je website ontzettend belangrijk. Dit komt doordat mensen gemiddeld binnen 2 seconden bepalen of op je website blijven, of deze direct verlaten. Je wilt natuurlijk niet dat een bezoeker je website gelijk weer verlaat. Zorg dus voor een goed en overzichtelijk uiterlijk. Een van de belangrijkste dingen is dat het de bezoeker aan moet spreken. Daarnaast is het prettig als een bezoeker een professionele indruk krijgt. Hiervoor kun je terecht bij een professionele webdesigner. Deze expert kan je het best helpen bij het uiterlijk van je website. Daarnaast kan deze expert je ook helpen met de SEO van je website. SEO staat voor Search Engine Optimalisatie, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Door een goede SEO strategie scoor je hoger in zoekmachines, zoals Google. Dit levert extra bezoekers, leads en klanten op.

Snelheid en gebruiksvriendelijkheid

Naast het uiterlijk van je website, is de gebruiksvriendelijkheid van de website ook ontzettend belangrijk. Als een bezoeker heeft bepaald dat hij na de 2 seconden op je website blijft hangen, wil de bezoeker door jouw website navigeren. Zorg ervoor dat alles overzichtelijk is, anders zal de bezoeker je site alsnog verlaten. Daarnaast is de snelheid van belang. De snelheid is afhankelijk van je hostingprovider, de keuze van de provider is dus belangrijk. Bij sommige providers kun je een handige BladeVPS kopen.